Președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu urmărit penal de DNA în scandalul cu fostul șef de la Protecția Copilului | News Online

beianu 1

Președintele Consiliului Județean Giurgiu, liberalul Dumitru Beianu s-a prezentat luni 13 octombrie pentru prima oară în fața procurorilor Direcției Naționale Anticorupție.

Beianu a venit pentru a fi pus sub acuzare, urmând să i se aducă la cunoștință acuzațiile, dobândind astfel calitatea de suspect.

Alături de el au mai fost chemați și alți funcționari publici tot pentru a fi puși sub acuzare.

Vizita lui Beianu la DNA are legătură cu scandalul de notorietate în Giurgiu dintre Beianu și fostul șef al Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Giurgiu, Marius Cătălin Lupu Șerban, scandal care a dus în cele din urmă la destituirea acestuia din urmă din funcția deținută.

În acest dosar procurorii DNA au ridicat mai multe documente încă din martie 2022, anchetatorii solicitând încă de la acel moment documente care vizau Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

Marius Cătălin Lupu a reclamat în permanență că a fost destituit abuziv de la conducerea instituției, acest lucru rezultând și din procesul civil deschis de Lupu în contradictoriu cu CJ Giurgiu.

De altfel, în februarie 2022, Lupu a și câștigat inițial, la Tribunalul Giurgiu, procesul în care contesta demiterea sa. Iar în hotărârea pronunțată Tribunalul Giurgiu puncta caracterul abuziv al evaluării dispuse de CJ Giurgiu asupra activității de la DGASPC Giurgiu.

Raportat la dispoziţiile art.485 şi urm. Cod Administrativ şi importanţa raportului de evaluare a performanţelor individuale pentru cariera funcţionarului public, reiese că evaluatorul a procedat la o înştiinţare intempestivă, impunând întocmirea raportului de activitate în mai puţin de o zi şi în aceeaşi limită de timp, invitând funcţionarul la sediul evaluatorului, pentru finalizarea procesului de evaluare, prin urmare lipsind funcţionarul evaluat de posibilitatea reală de a raporta activitatea anuală cu indicarea detaliată şi argumentată a aspectelor privind fiecare dintre indicatorii şi criteriile de performanţă ce i-ar fi fost în prealabil corect comunicate şi explicate. Mai reiese că, faţă de dispoziţiile art.485 şi art.11 anexa 6 din Codul Administrativ, referitoare la aprecierea obiectivă a performanţelor individuale, evaluatorul nu a menţionat deficienţe sau aspecte care să motiveze notele acordate, nu a făcut referire la efectele raportului de evaluare parţială anterior întocmit şi la motivele pentru care notările operate nu corespund, nici observaţii în legătură cu conţinutul raportului de activitate prin raportare în concret la atribuţiile din fişa postului funcţionarului public, la obiectivele şi sarcinile stabilite pentru perioada anului 2020 şi la modul de îndeplinire a acestora”, se precizează în hotărârea Tribunalului Giurgiu.

Consiliul Județean Giurgiu avea să câștige recursul declarat la Curtea de Apel București dar pe motive de procedură, judecătorii de la București neanalizând caracterul onest sau nu al evaluării ci faptul că Marius Cătălin Lupu nu a respectat procedura atunci când a conestat evaluarea care a dus la concedierea sa.

Cristi Ciuperca

Jurnalist cu experiență de peste 15 ani în presa centrală și locală. În presa centrală a lucrat în redacții ca Evenimentul Zilei sau România Liberă. Cofondator al proiectului RISE Project


Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Despre Noi

Newsonline.ro este o platformă de știri independentă, dedicată furnizării de informații relevante pentru cititorii săi. Suntem o sursă de încredere în peisajul mediatic, abordând subiectele cu obiectivitate și transparență.


CONTACTEAZĂ-NE