În urmă cu câțiva ani doi angajați ai firmei au bătut crâncen un subcomisar de la Direcția Generală Anticorupție și un polițist de la Investigații Criminale
Procurorii DIICOT Timișoara scriu în referatul prin care au obținut arestarea preventivă a interlopului Lucian Boncu și a acoliților acestuia pentru trafic de droguri de mare riscă că Boncu folosea o firmă de pază drept paravan pentru infracțiunile sale.
”Paravanul utilizat de inc.Boncu Lucian pentru acoperirea activităţilor sale infracţionale l-a constituit firma S.P.I SECURITY, ce are ca obiect activităţi de protecţie şi gardă, firma fiind înfiinţată iniţial de către Boncu Lucian şi preluată formal de către un apropiat al acestuia – Stepănescu Ion zis ”Plopu” – arestat în urma anchetei DIICOT , inc Boncu deținând în scripte funcția de asistent manager”, precizează procurorii DIICOT Timișoara.
Prin intermediul luptătorilor angajați în cadrul firmei de pază și a apropiaților săi (Ștefan Paul, Ștefan Dan, Miloșev Deian, Gavrilă Nicolae ș.a. – arestați acum la cererea DIICOT Timișoara), Lucian Boncu are posibilitatea, spun procurorii, de a exercita presiuni asupra foarte multor agenți economici (în special cluburi, restaurante, săli de jocuri de noroc), a căror activitate ar putea periclitată dacă nu ar fi de acord să contizeze diferite sume, sub aparența unor contracte de prestări servicii de pază și protecție. De asemenea, prin intermediul acestora, se pot exercita diferite constrângeri și asupra unora dintre clienții diferitor agenți economici, care ”deranjează” sau pentru alte reglări de conturi.
De altfel, ziarul local timisplus.ro scria în urmă cu ceva că doi agenți de pază de la SPI Security au fost trimiși în judecată de Parchetul Curții de Apel Timișoara după ce au bătut groaznic un subcomisar de la Direcția Generală Anticorupție și un polițist de la Investigații Criminale. Ziarul local relata însă că până la trimiterea în judecată ancheta a fost tergiversată foarte mult.
Acum însă procurorii DIICOT Timișoara arată că Lucian Boncu avea relații în poliție și nu este exclus ca în acest mod să se fi tergiversat și ancheta.
”În contextul acestor activități infracționale, inc.Boncu Lucian le asigură protecția colaboratorilor săi, prin exercitarea influenței pe care o are atât în mediul interlop, cât și în rândul organelor de poliție, astfel încât să stopeze la timp orice demersuri judiciare care i-ar putea viza”, au stabilit procurorii DIICOT Timișoara.
DIICOT arată că Boncu lucra în ”parteneriat” și cu o serie de bătăuși locali.
”Totodată, inc.Boncu Lucian se folosește și de serviciile unor grupuri locale, cunoscute cu preocupări violente, cum este cazul grupului coordonat de numitul Sașa Markov, luptător de performanță, cu participări la diferite competiții de MMA, aspect care i-a atras o reputație specifică în lumea interlopă”, arată anchetatorii de la DIICOT Timișoara.
Markov, spun procurorii DIICOT Timișoara, împreună cu un cerc de apropiați (din care fac parte Cojocaru Alexandru zis ”Calu”, Gheţa Daniel ș.a.), a fost implicat în ultimii ani în multiple incidente violente, în special agresiuni îndreptate împotriva diferitor persoane, în scopul reglării de conturi sau pentru a-i determina, la solicitarea unor apropiați, să consimtă la efectuarea diferitor activități, să-și retragă diferite plângeri penale sau acțiuni în justiție etc.
În cvasi-majoritatea acestor cazuri, arată procurorii, ca urmare a presiunilor exercitate de membrii lumii interlope, victimele fie nu au mai depus plângeri, fie și le-au retras ulterior, făcând imposibilă astfel tragerea la răspundere penală a agresorilor.