Procurorii DIICOT au solicitat vineri, 2 octombrie, judecătorilor de la Tribunalul București arestarea membrilor unei grupări de crimă organizată condusă de Marian Cristian Bejan și polițistul Robert Badea de la Serviciul Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate București, reținuți după perchezițiile de ieri din patru județe
Procurorii DIICOT spun că Marian Bejan este liderul unei grupări de crimă organizată, la care a aderat ulterior și polițistul Robert Badea, care se ocupa cu traficul de droguri, proxenetism, spălarea banilor dar și infracțiuni cu violență, cum ar fi tentativă de omor.
Cu privire la liderul grupului infracțional anchetatorii au mai reținut și faptul că, începând cu 2015, a desfășurat activități infracționale legate de traficul de droguri, fiind ajutat în acest sens de foști sportivi, printre care și polițiști ce desfășoară activități de pază în diverse cluburi de noapte de pe raza municipiului București.
În aceste cluburi, suspectul a realizat adevărate „zone libere” în care se desfășurau activități de trafic de droguri, cu sprijinul majorității liderilor lumii interlope din România, cum ar fi membri ai clanurilor Caran, Cămătarii, Corduneanu, Duduianu și alții.
În concret, procurorii DIICOT au descoperit că până în 2015 activitatea de pază a unor cluburi de noapte din București a fost asigurată de persoane aflate în coordonarea lui Roger Bogdan, personaj care în acel an a fost victima unei infracțiuni de tentativă de omor pe fondul războiului pentru preluarea activității de pază și protecție în cadrul localurilor de noapte din Capitală.
Din 2017 la gruparea lui Bejan s-a ”lipit” și polițistul Robert Badea, moment de la care veniturile lui Marian Bejan din traficul de droguri au început să crească substanțial. Procurorii DIICOT spun că prin Robert Badea, Bejan ”a avut acces pe piața neagră din cluburile de noapte Mia Musica, Aristocrat, BOA și Bamboo”. Asta pentru că, spun anchetatorii, Robert Badea și Rudolf Costea zis Cătălin Chioru erau liderii bodyguarzilor din cluburile respective, ”iar prin intermediul acestora se realiza distribuția drogurilor”.
DIICOT a reușit să obțină o mărturie care că, anterior anului 2018, Marian Cristian Bejan achiziționa lunar cantitatea de două-trei kilograme de cocaină de la doi cetățeni bulgari. ”Pentru a nu fi depistat cu această cantitate de cocaină asupra sa, numitul Bejan Cristian Marian o depozita în portbagajul unui autoturism abandonat, parcat în zona străzii Floreasca, utilizat doar în acest scop”, au descoperit procurorii DIICOT.
Mai multe detalii puteți citi accesând link-ul de mai jos