Expertul desemnat de Curtea de Apel București în dosarul penal în care Ionuț Negoiță (sursa foto digisport) a fost trimis în judecată, alături de alte persoane, pentru posibile nereguli în procedura insolvenței clubului Dinamo București a finalizat lucrarea și a depus-o la dosar, inculpații și parchetul urmând să ia cunoștință de expertiză până la termenul din 5 decembrie
Tot la termenul din 5 decembrie, conform datelor de pe portalul instanțelor de judecată, inculpații și parchetul pot formula obiecțiuni dacă sunt nemulțumiți de conținutul expertizei.
NewsOnline a obținut Expertiza depusă la dosarul de la Curtea de Apel București și după cum arată concluziile se poate spune că expertiza îi este favorabilă lui Ionuț Negoiță și a celorlalți inculpați trimiși în judecată. Mai concret, expertul desemnat a stabilit că Ionuț Negoiță & co nu au ascuns, atunci când au demarat procedura insolvenței, active față de creditorii clubului în așa fel încât aceștia din urmă poată fi prejudiciați în vreun fel.
”Expertiza nu a identificat active neincluse în balanța de verificare la 30.04.2014, balanța analitică a mijloacelor fixe la 30.04.2014 depusă ca anexa nr. 3 la cererea de deschidere a procedurii, balanța de verificare la data de 22.10.2014, raportul asupra cauzelor și împrejurărilor care au condus la apariția stării de insolvență, cât și în planul de reorganizare, rezultând că nu au fost afectate creanțele niciunui creditor”, concluzionează expertul desemnat de judecători în Expertiza deținută de NewsOnline
Expertul desemnat, Constantin Emil Rădulescu, a mai arătat că toate activele existente în patrimoniul Dinamo se regăsesc în Planul de reorganizare.
Pentru ce a fost trimis în judecată Ionuț Negoiță
Parchetul Curții de Apel București anunța, printr-un comunicat dat pe 29 decembrie 2017, trimiterea în judecată a acționarului majoritar al FC Dinamo, Ionuț Negoiță, pentru complicitate la bancrută frauduloasă într-un dosar legat de insolvența clubului de fotbal. În același dosar au mai fost trimiși în judecată avocatul Valentin Cristian Gheorghiță, acuzat de bancrută frauduloasă, fostul administrator judiciar, Cătălin Dascăl și Elena Cosma pentru complicitate la bancrută frauduloasă.
Potrivit comunicatului Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, în calitate de administrator special al societății Dinamo 1948 SA, în cadrul procedurii de insolvență, la data de 22 octombrie 2014, în momentul în care a semnat planul de reorganizare și a făcut prezentarea și evaluarea activelor aflate în patrimoniul societății Dinamo 1948 SA, Valentin Cristian Gheorghiță ar fi omis, ascuns, o parte din activele acestei societăți, cu o valoare contabilă netă de 16.863.011 lei și o valoare reală de 5.179.032 lei, formate din stocuri în valoare de 504.158 lei, creanțe în valoare de 4.449.796 lei și disponibilități bănești existente în casierie și conturi la bănci în cuantum de 225.078 lei, în scopul reducerii frauduloase a creanțelor bugetare. Procurorii au reținut că Gheorghiță a fost ajutat de Ionuț Negoiță.