Curtea de Apel București a admis ”contestația durată proces” formulată de fostul patron al televiziunii Realitatea, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, care a reclamat tergiversarea soluționării unui dosar de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție
”În baza art. 4886 alin. 1 C. proc. pen. admite contestaţia privind durata procesului formulată de petentul Vântu Ovidiu Sorin în dosarul de urmărire penală cu nr. actual 112/P/2020 (fost 84/P/2019) aflat în instrumentare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie DNA – Structura Centrală. Stabileşte drept termen pentru finalizarea urmăririi penale data de 11.03.2021. Contestatorul nu poate formula o nouă contestaţie mai devreme de data de 11.03.2021. În baza art. 275 alin. 3 C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 11.09.2020”, au stabilit judecătorii Curții de Apel București.
Conform datelor de pe portalul instanțelor printre persoanele vizate în acest dosar al Direcției Naționale Anticorupție se află avocatul Mircea Mirel Amariței, Gabriel Baciu și Emil Bertalan. Dar cu siguranță cel mai important nume care apare în dosarul a cărei soluționare mai rapidă a fost cerută de Sorin Ovidiu Vîntu este cel al lui Maricel Păcuraru, cel care controlează destinele televiziunii Realitatea Plus, continuatoarea vechii televiziuni Realitatea TV, după ce aceasta din urmă a fost falimentată.
Despre Maricel Păcuraru, omul de afaceri Elan Schwartzenberg spunea într-un interviu acordat în 2018 jurnalistei Sorina Matei, atunci la B1 TV, că Păcuraru alături de Cozmin Guşă ”i-au furat televiziunea Realitatea, falsificându-i o semnătură şi cu ajutorul unor oameni „din sistem”. Schwartzenberg este cel care preluaseră Realitatea TV de la Sorin Ovidiu Vîntu.
Doi oameni din dosarul vizat de Vîntu, trimiși deja în judecată pentru evaziune fiscală
Avocatul Mircea Mirel Amariței și Emil Bertalan, care sunt printre persoanele vizate și în dosarul Direcției Naționale Anticorupție a cărei soluționare mai rapidă a fost cerută și obținută de Vîntu, sunt deja trimiși în judecată pentru evaziune fiscală într-un alt dosar aflat tot pe rolul Curții de Apel București.
În afara lui Amariței și Bertalan inculpați în acel dosar mai figurează Cosmin Sorin Păcuraru și Rodica Păcuraru iar firmele GLOBAL NETWORK SYSTEM SRL, PHG SOFT SRL- PRIN LICHIDATOR JUDICIAR „TĂNASĂ ŞI ASOCIAŢII” SPRL, INVEST IMOBILIARE S.A.-PRIN LICHIDATOR JUDICIAR CONSULT BANCRUPTCY IPURL și AS UNLIMITED SRL sunt părțile responsabile civilmente.
În acest moment acest dosar se află în faza Camerei Preliminare, judecătorul investit de la Curtea de Apel București nepronunțându-se pe excepții și pe legalitatea modului în care anchetatorii au administrat probele în această cauză.