CEC, banca românească care vrea să finanțeze afacerile locale în plină criză economică | News Online

CEC-BANC-FOTO

În plină criză economică există pe piață și bănci cu capital românesc dispuse să suțină busines-ul local. CEC-ul este banca românească care poate finanța companiile românești

Este o practică obișnuită ca marile companii multinaționale să lucreze cu bănci din țara mamă: de exemplu austriecii de la OMV, care controlează Petrom, preferă băncile austriece, Dacia Renault – cu BRD , controlată de grupul francez Societe-Generale.
Ce se întâmplă însă cu afacerile românești? Există pe piață și bănci cu capital românesc dispuse să suțină busines-ul local.
În prezent unul din fiecare 10 lei acordate sub formă de împrumuturi companiilor din România sunt credite de la CEC Bank. Cunoscută de peste 100 de ani drept banca economiilor, CEC Bank s-a reprofilat în ultimul deceniu ca o bancă universală, finanțând deopotrivă proiecte de interes public, cât și business-uri private.
De exemplu, banca are în portofoliu credite pentru proiecte imobiliare (Ana Tower), de retail (Liebrecht & wooD -pentru outletul Fashion House Cernica Village), a fost încă de la început unul dintre partenerii producătorului de vopsele Daw Benta și a acordat sprijin primăriilor pentru o serie de investiții în infrastructură. În total, peste 10.000 de clienți IMM și companii mari apelează la produsele bancare CEC Bank.
În 2019, agricultura și industria au fost domeniile către care s-au orientat cele mai multe credite noi acordate de CEC Bank companiilor: peste 5.500 de finanțări pentru agricultura, în valoare de peste 1 miliard de lei și aproximativ 500 de credite noi pentru industrie, in valoare de peste 1 miliard de lei.
Oferta băncii pentru companii acoperă o gamă variată de necesități: de la finanțări pentru activitatea curentă, la credite pentru proiectele de investiții complexe. Având statul drept acționar, banca este un partener tradițional al programelor prin care se oferă acces la finanțări cu garanții de stat: de la programul european Cosme, până la garanțiile prin FNGCIMM sau cele pentru agricultori, prin APIA.

 

sursa foto economica.net

Cristi Ciuperca

Jurnalist cu experiență de peste 15 ani în presa centrală și locală. În presa centrală a lucrat în redacții ca Evenimentul Zilei sau România Liberă. Cofondator al proiectului RISE Project


Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *