În rechizitoriul prin care l-au trimis în judecată pentru cămătărie și delapidare pe șeful Bazei de Administrare și Deservire a Jandarmeriei, Marian Corcodel, procurorii DIICOT descriu pe larg cum acesta reușea să obțină simpatia șefilor dar și a altor persoane influente. Subordonații lui Corcodel au reclamat faptul că jandarmul-cămătar îi trata ca pe niște slugi
Astfel, anchetatorii arată că Marian Corcodel invita cercul său relațional la chefuri private pe care le organiza la o bază a Jandarmeriei, mai exact la Complexul de pregătire, cazare și agrement Felix Țopescu din Băneasa. Printre invitați, la loc de cinste se aflau procurori, judecători și polițiști dar și persoane din administrația publică din București și Ilfov.
”Relevante în sensul satisfacerii interesului propriu și ale grupului de interese sunt petrecerile organizate din dispoziția inculpatului CORCODEL MARIAN la Complexul de pregătire, cazare și agrement ,,Felix Țopescu” din Băneasa, o subunitate a Bazei de Administrare și Deservire a Jandarmeriei, cunoscută informal sub titulatura ,,La cavalerie”. Practic, în această locație inculpatul CORCODEL MARIAN invita persoane din mediul său relațional, cu care avea relații de amiciție sau despre care presupunea/știa că îi pot acorda sprijin la nevoie, invitați ce beneficiau de organizarea unor petreceri sau evenimente informale, fiind serviți cu produse agro-alimentare, băuturi alcoolice și ne-alcoolice, servirea fiind asigurată de către cadre militare și personal civil al U.M. 0260, specializate ca bucătari, ospătari, în unele cazuri fiind solicitată și orchesta muzicală a unității militare. Nu este întâmplător că printre invitați se găseau ofițeri superiori cu funcții de conducere în aparatul central al Ministerului Afacerilor Interne, magistrați – procurori și judecători, ofițeri de poliție cu funcții de comandă, administratori ai unor societăți comerciale, persoane din administrația publică locală, atât din municipiul București, cât și din județul Ilfov”, arată procurorii DIICOT în rechizitoriul lui Corcodel.
Un fost șef al Direcției de Management Operațional din Inspectoratul General al Jandarmeriei a luat bani de la Corcodel. Acesta l-a executat silit după ce nu a mai fost în funcție
În cadrul anchetei procurorii DIICOT au descoperit un contract de împrumut pdin 2013 prin care Corcodel împrumuta două peroane cu suma de 93.000 de lei. La momentul împrumutului una din cele două persoane îndeplinea funcția de șef al Direcției Management Operațional al I.G.J.R., având gradul de general de brigadă.
”Este posibil ca acest împrumut să fi fost acordat de inculpatul CORCODEL MARIAN în considerarea funcției deținute de către martor, fără a-i percepe dobândă, urmărind însă unele avantaje de ordin profesional. Astfel, după ce martorul nu a mai deținut funcție de comandă, inculpatul CORCODEL MARIAN a procedat la executarea sa silită, utilizând serviciile Biroului Executorilor Judecătorești Asociați *** , al căror client fidel era”, au stabilit anchetatorii.
Procurorii DIICOT arată în rechizitoriul că Marian Corcodel era perceput de către subordonați ca o persoană excesiv de autoritară, conducând uneori discreționar și în interes personal activitățile desfășurate de angajați, iar comportamentele agresive la adresa acestora erau frecvente, aspecte confirmate prin declarațiile mai multor martori audiați în cauză. De altfel, unii dintre martorii amintiți au declarat că inculpatul CORCODEL MARIAN își trata subordonații ca pe niște ,,slugi”, pe unii folosindu-i în vederea rezolvării unor probleme personale, inclusiv activități de curățenie la locuința sa.